WordPress laadt langzaam

word press load page google statisticsWordPress laadtijd van pagina’s is behoorlijk trager dan HTML.

Eén van de websites die ik beheer en be-webmaster heb ik eind februari overgezet van HTML naar WordPress.
Dat veroorzaakt flink veel extra inspanning én tijd om doorlopend redirects (oude google-verwijzingen) te plaatsen, zodat de onderliggende pagina’s nog vindbaar blijven. Na een weekje wordt het aantal 404’s al minder en na 2 weken is het aantal nul.

Bijkomstigheid van het afvangen van die 404’s is dat ik nu meer in de Google Webmaster Tools werk en het viel mij op dat de laadtijden van pagina’s behoorlijk langer in WordPress zijn dan in ouderwets HTML. In de grafiek is duidelijk zichtbaar dat de WordPress op 24 februari ‘live’ ging. WordPress laadt langzaam, hoewel in gebruik niet echt opvallend.
Wordt dat de volgende uitdaging? Er wordt al gebruik gemaakt van caching. Enerzijds. Maar anderzijds zitten er zoveel plugins in voor SEO, tegen spam, voor redirection, voor bezoek analyse,  voor het contactformulier, captcha, lightbox,…. voor wat niet! En die vertragen ook vast.

Maar nu ter vergelijking, stuitte ik niet geheel toevallig op mijn eigen statistiek. Zie hier:vd-linden download page

Dat is pas ernstig. Maar er is zichtbaar verbetering aan het eind van de lijn. En dat klopt wel, want daar ben ik weer terug gegaan naar mijn oude webhoster Mihosnet.
Nu maar eens monitoren hoe het zich over een maand of 2 verder ontwikkelt.

Rare hobby. Aan de slag maar weer. We leren er steeds wat bij.